Sant quirze Basquet Club

 

EL MINI MASCULÍ NEGRE DEL SQBC A NIVELL A1

El mini negre masculí del Sant Quirze Bàsquet Club va aconseguir l’ascens al nivell A1, després de quedar 3rs del seu grup a la fase prèvia de nivell A2. Aquest ascens els permetrà competir contra els millors equips minis de tot Catalunya, una gran fita tant a nivell personal pels jugadors i entrenadors, com a nivell global de club.

Classificació fase prèvia nivell A2 (Font: basquetcatala.cat )

 

Els quirzetencs van acabar la fase prèvia com a 3rs de grup amb un balanç total de 6 victòries i 4 derrotes en els 10 partits disputats. L’equip, entrenat per Sergi Moreno i Pol Criado, està format per Marc González, Quim Lázaro, Albert Palau, Joan Domènech, Alejandro López, Enric Lázaro, Oriol Garcia, Cristian Burdó, Rafa Gàmez, Aron de la Cruz, Sergi Canals, Adrià Morales, Ian Navarro i Martí Criado.

Sergi Moreno donant indicacions als seus jugadors en una de les sessions d’entrenament setmanals.

En aquesta fase a nivell A1, el nostre mini s’enfrontarà a equips com el CB Hospitalet, CB Cornellà, Força Lleida, Joventut de Badalona i Catalana Occident Manresa entre d’altres, uns clàssics de les categories top del bàsquet català.

A la primera jornada disputada els nostres minis van perdre per 55-50 a casa del Força Lleida, en un partit que Sergi Moreno va valorar de la següent manera: “Ha sigut un gran partit, lluitat fins al final amb el cor”. A la segona jornada de la competició els nostres van aconseguir una ajustada victòria davant del Joventut de Badalona B, per 80-74, després de realitzar un molt bon partit a nivell ofensiu, estrenant així el caseller de victòries a la competició.

La següent jornada la disputaran el dia 28/01 a casa de la Salle Manresa.

Classificació a meitat de la jornada 2 nivell A1 amb alguns partits per disputar (Font: basquetcatala.cat )

Acabem finalment aquest article amb una breu entrevista a Sergi Moreno, primer entrenador de l’equip: 

          -Com valores tot aquest procés viscut durant la primera fase de competició?

“La fase prèvia per nosaltres ha estat un procés de cohesió de grup més que de competició. Els jugadors s’han anat coneixent dins i fora la pista i poc a poc han anat assimilant els conceptes treballats. Ha estat un procés d’adaptació a la categoria, que continuarà d’aquí a final de temporada, ja que pocs dels jugadors havien competit fins ara a aquest nivell.”

          -Com us sentiu tant l’equip tècnic com els jugadors després d’assolir l’ascens a nivell A1?

“Jo a nivell personal em sento molt realitzat ara mateix, són molts anys aprenent i treballant a categories de mini bàsquet –nou en total- que es veuen recompensats per oportunitats com aquesta. A la vegada molt agraït als anteriors entrenadors d’aquests jugadors per la seva gran tasca amb ells, i al club per donar-me aquesta oportunitat.

Els jugadors per la seva banda, estant molt satisfets i contents com és lògic, ja que s’han esforçat molt per aconseguir-ho. Són moltes hores dedicades al bàsquet, i el veure que després d’aquest esforç obtens una recompensa és una experiència fantàstica. Quan vam saber que estàvem classificats per A1, ho vam celebrar eufòricament i amb un gran brindis –amb aquarius clar...-.”

           -Quins són els objectius actuals de l’equip per aquesta segona fase al màxim nivell de la vostra categoria?

“L’objectiu principal d’aquesta segona fase és primer de tot gaudir moltíssim de l’experiència de competir amb els millors equips de la nostra edat, aprendre moltíssim i competir, sobre tot competir contra tots.”

 Així doncs, analitzant les paraules de Sergi Moreno, el mini negre del SQBC es troba davant d’una gran oportunitat per aprendre i gaudir d’aquest esport, i de ben segur que l’aprofitaran. A per totes nois!