Història del club

El Sant Quirze Bàsquet Club es formà l’any 1982 quan en Germán de la Cruz, un antic jugador de bàsquet, va aconseguir engrescar a un grup de noies de 8è (l’actual segon d’ESO) del col·legi Purificació Salas. El senyor Abat, alcalde en aquell moment de Sant Quirze, va facilitar les instal·lacions i amb el suport de la Federació Catalana es va poder engegar el projecte.

L’evolució del club ha anat força ràpida, passant de tenir el seu primer equip femení, a una vintena d’equips tant masculins com femenins. A part d’això, també s’ha inclòs dins l’entitat una escola de bàsquet adreçada a nens i nenes d’entre 4 i 7 anys. A part també comptem amb dos equips de veterans, format per pares de jugadors del club. 

En la actualitat, les instal·lacions del club són el poliesportiu del Complex Municipal de Sant Quirze, la Pista Annex de las mateixes, el Gimnàs Municipal i la Pista Nova, la instal·lació més recent de tot el complex esportiu del municipi de Sant Quirze del Vallès. Totes aquestes ubicacions es comparteixen amb altres entitats del poble.

En la presentació de la temporada 2022-2023 s’han celebrat els 40 anys de la creació del club de bàsquet, una fita històrica i important per a tots els membres, que fan possible que el Sant Quirze Bàsquet Club segueixi funcionant temporada rere temporada.

Els colors del club

Els colors amb els quals s’identifica el club són el verd i el negre tal com es mostra en la nostra uniformitat. Podem dir que el color vermell és el tercer color amb el qual el club vesteix la segona uniformitat, fent referència a la senyera del municipi de Sant Quirze del Vallès.