1 agost, 2017

REGIM INTERN

NORMATIVA DE RÈGIM INTERN PELS JUGADORS/-ES DEL SQBC.

Entrenaments i partits

1.- Com que els entrenaments tenen un horari fixe, mirarem de combinar, sempre que sigui possible, totes aquelles altres activitats que programem, de manera que afectin el menys possible a entrenaments i partits.

2.- Si em lesiono, aniré als entrenaments setmanals vestit adequadament a l’activitat que la meva lesió em permeti realitzar, i/o per donar suport a l’entrenador en la dinàmica de l’entrenament. Segur que podré fer un treball individualitzat que em permeti recuperar-me alhora que segueixo aprenent.

3.- Tots els jugadors lesionats assistirem als partits en l’hora de la convocatòria com la resta dels companys, i amb l’equipació del Club. Encara que no jugui, sóc de l’equip.

4.- Com que la puntualitat és el primer dels compromisos i una mostra de respecte a l’equip, tant en entrenaments, partits, com en les sessions de físic, serem estrictament puntuals. En els partits a fora, l’entrenador en fixarà l’horari. Ell ens tindrà en compte la inpuntualitat reiterada no justificada.

5.- Si sé amb antelació que no puc anar a entrenar o jugar, o que he d’arribar tard, avisaré al meu entrenador en privat com a mínim el dia abans. Així ell podrà modificar la seva planificació adaptant-la a la meva absència o retard.

6.- Si no puc entrenar dos o tres dies en una setmana, o de manera continuada en diferents setmanes, el dia del partit ajudaré als meus companys des de la banqueta, però no jugaré si no he pogut entrenar amb regularitat. Ja s’estudiaran les situacions de força major per part de l’entrenador i la Direcció Tècnica.

7.-M’agrada que em respectin. Per tant, jo respecto sempre als jugadors, entrenadors i assistents dels nostres i dels altres clubs, als àrbitres, així com al públic, les instal·lacions i els seus empleats. És una falta molt greu qualsevol manca de respecte (burla, insult, crítica…), ja que parla molt malament de mi, dels companys, de l’equip i del Club, així que serà estudiada per evitar que es repeteixi.

8.- Com que gaudeixo jugant a bàsquet, durant els entrenaments i partits em concentro en la meva feina, i no parlo ni em distrec amb el què passa fora la pista. Per això m’agrada que els pares m’animin molt, però que no em cridin l’atenció des de la grada, que prou feina tinc. Jo jugo al camp, l’entrenador em corregeix des de la banda, i els pares m’animen des de la grada. Aquest és el meu equip!

9.- Com que cada vegada que em vesteixo de curt aprenc alguna cosa nova, m’asseguro d’assistir a totes les sessions físiques i tècniques com una part més del meu aprenentatge. Segur que si ho aprofito, seré més ben recompensat que si falto.

10.- Per poder començar en condicions, tots/-es els/les companys/-es de l’equip estem a punt per escalfar un quart d’hora abans de la convocatòria. Així, quan entrem a pista ja estem a punt per fer el què ens agrada.

11.- Com que som una pinya i ens agrada retrobar-nos al camp, ens saludem entre nosaltres, amb l’entrenador i altres membres del club que també han vingut a treballar.

12.- No marxaré mai d’un entrenament o un partit abans d’hora si prèviament no ho he pactat amb el meu entrenador.

13.- Quan acabem els entrenaments i els partits, fem estiraments a consciència per cuidar el nostre cos. És la nostra eina de treball!

14.- Sempre acabem l’entrenament amb un crit d’equip o un aplaudiment. És la merescuda recompensa que ens donem a nosaltres mateixos per la feina feta. D’aquesta manera també ens podem acomiadar de companys i entrenadors de manera positiva.

15.- Com que som una colla a l’equip, de vegades hi ha petits conflictes o aspectes amb que no coincidim. Si ho comentem amb l’entrenador ens pot ajudar a resoldre-ho.

16.- El meu equip és un equip per dins i per fora: a més de ser una pinya, anem als partits vestits amb la uniformitat del Club: pantaló i samarreta de joc, samarreta per escalfar, xandall i un calçat adient. Fem patxoca abans d’haver començat!

17.- Quan juguem a casa nostra, arribem 45 minuts abans, o 60 si ens hem de vestir de joc. Als petits que comencem a les 9h, si arribem canviats i som puntuals, ens deixen arribar 30 minuts abans, però perquè som els petits…!

18.- Quan juguem fora de casa, seguim la mateixa norma. Si el partit és a les 9h, llavors hi som 45 minuts abans. Pensa que de vegades costa trobar el pavelló, o aparcar…

19.- Quan l’àrbitre em xiula una falta (encara que moltes vegades jo diria que no ho era) aixeco la mà malgrat que no hi estigui d’acord. Acceptem tot allò que ens xiulin encara que estiguem en desacord. Així demostro la meva esportivitat i no perdo la concentració de cara a la següent acció. El partit continua!

 

Hàbits i higiene

 

1.- A la pista ens ho passem d’allò més bé. Però al vestidor, també som un equip. Per això, i perquè som molt polits, passem obligatòriament per la dutxa després de cada partit, i si volem, també entre setmana.

2.- Tota informació referent a l’equip es transmet al jugadors, que n’informem als pares. Com que som responsables d’aquesta informació, serem nosaltres qui anirem a preguntar si tenim dubtes.

3.- Com que ens esforcem tant als entrenaments i partits, sempre portem una ampolla d’aigua per poder hidratar-nos. Això si, cadascú, la seva.

4.- No volem prendre mal. Per tant, tenim prohibit dur als entrenaments i partits cap mena de rellotge, polsera, collaret, arracada, cinta del cap…

5.- Els i les jugadors/-es portem els cabells recollits.